Ta' en god bid af den største kanariske ø

Oplev TENERIFE - og alle dens herligheder

                                             Oplev

T E N E R I F E

Tenerife en den største af de syv kanariske øer. 

Dens areal er på 2034 kv.km.  Det svarer til Lolland, Falster og Møn tilsammen.  Eller ca. 2/3 af arealet af Fyn.  Der bor ialt 900.000 indbyggere på øen. Dertil kommer godt 5 millioner turister hvert år. Det skyldes naturligvis ikke mindst det fantastiske og menneskevenlige vejr året rundt.

Øen har været kendt i Europa siden omkring 200 f.kr.  Det var romerne, der opdagede den.  Dens oprindelige befolkning hed Guanches.  Man mener, at de oprindelig kom fra Afrika ( ca. 300 km borte ) og er i slægt med berberne.

De berømte 6-trins pyramider ( Pyramids of Güimar ) på østkysten af Tenerife menes at stamme fra de oprindelige beboere.  Norske Thor Heyerdal interesserede sig meget for dem.

Romerne tabte ret hurtigt interessen for de kanariske øer. Fra 1494 var Tenerife i spansk besiddelse. Og det har den været lige siden.

Livet på alle de kanariske øer var i hundredevis af år meget hårdt, og mange udvandrede især til Cuba og Venezuela.

Denne tendens er blevet vendt med nutidens masseturisme, som nu er langt det vigtigste erhverv på alle øerne.

Tenerife har to lufthavne – én i syd og én i nord. Det var i nordlufthavnen, at to jumbojets i marts 1977 kørte frontalt ind i hinanden på startbanen. Det var en pilotfejl. Ialt 583 mennesker omkom.

Og hvad bør man så især opleve på Tenerife?

Vi har selv været der i februar 1992 med børnene og i oktober-november 1999 alene.  Her er lidt af det vi husker bedst:

1)      Øens helt store attraktion er vulkanbjerget Teide ( 3700 m. ) og Teide Nationalparken rundt omkring den.  Bjerget er Spaniens højeste, og det er samtidig den 3. højeste aktive vulkan i verden.  Vulkanen har ikke været i udbrud siden 1909. Men den anses stadig for at være aktiv.  Bjerget og hele nationalparken omkring den er anerkendt som UNESCO World Heritage.  Det er absolut et must at besøge den.

2)      De imponerende bjerge / klipper på øens nordvest side hedder Los Gigantes. De ligger lige ned til oceanet og er også aldeles spændende.

3)      Pyramids of Güimar ( se ovenfor ) er også meget spændende og anderledes.

4)      Hovedstaden hedder Santa Cruz de Tenerife.  Den er hyggelig og rigtig spansk. Her ligger alle regeringsbygningerne.  Kanarieøerne har et særligt selvstyre i kongeriget Spanien.

5)      Byen Puerto de la Cruz  ca. 19 km vest for hovedstaden er meget kuperet og ligeledes meget spændende og levende. Vi boede der engang i en RCI-lejlighed. Dejligt. Det var bare svært at parkere vor lejede bil på de meget stejle gader ! Men man kan lære alting – også det.  Lige i udkanten af byen ligger en meget flot zoo, der hedder Loro Parque. Den syntes vi så godt om, at vi besøgte den to gange på en uge!

6)      Tenerife har også en vin-rute. Den er efter sigende meget spændende at besøge med mange hyggelige bodegas, fincas og andre vandhuller undervejs. Læs mere HER.

 

Go’ fornøjelse!  

 

Niels Jørgen Thøgersen

niels4europe@gmail.com

November 3, 2016