VIDEN OM - NYESTE ORD OG BEGREBER

VIDEN-DELING

VIDEN-DELING

Også ét af mine pensionist-projekter 😊

 

Viden giver glæde. Viden gør stærk. Viden er rigtig god at have med i bagagen. Viden gør én mere interessant for andre.  Viden giver et bedre liv.   Sådan er det !!

Men Viden er også noget, man skal omgås med stor omhu. Man bør altid være spørgende: Ka’d nu pass’ ?!  Det er ikke bevis nok, at man selv har snakket med ham, der har fortalt det!  Og kommer man på sporet af noget ”viden-snavs”, så gør alt for at rette det.

En anden vinkel på Viden er, at når man nogenlunde uskadt er kommet godt op i en moden alder ( som mig ! ), så har man i tidens løb oplevet så meget og fået så megen Viden proppet ind i knolden, at det må være på høje tid at dele den med andre. Man kan intet tage med sig herfra. Heller ikke Viden.  Derfor bør den efter min mening deles med andre, mens tid er !

Derfor har jeg brugt især mine aktive pensionistår til at lave en del rimeligt kortfattede oversigter over netop Viden – og stillet dem til fri afbenyttelse via internettet.

Herhjemme har vi også fornøjelse af dem, især efter morgenkaffen, hvor vi især hygger os med Viden, der på én eller anden måde knytter sig netop til den dag.  Vi kalder det Hjemme-Undervisitetet

 

Her er syv eksempler på min-vor aktive Viden-Deling:

  1. 1.     DAGEN I DAG:     En kronologisk oversigt i en Google mappe over alle årets 365 dage – hver med oplysninger knyttet til dagen – såsom hvorfor dagen hedder det, den gør, begivenheder på dagen, fødte og døde på dagen, osv.  Alle med hyperlinks, så man nemt selv kan klikke videre, hvis man vil vide mere.

 

  1. 2.     DAGEN KORT:  En blog med fortløbende informationer om dagene  - med den seneste dag øverst. Det er de samme oplysninger som i DAGEN I DAG – bare sat op som en blog.

 

 

  1. 3.     VIDEN OM:     Masser af normalt kortfattede oplysninger om alt muligt – sat i en Google mappe i alfabetisk rækkefølge. Og af og til med en snært af mine egne oplevelser og holdninger.

 

  1. 4.     HVAD MAN DOG SIGER:     En Google mappe med kendte og mindre kendte udtryk og mundheld – med forklaringer om baggrund og betydning.  Altsammen sat op i alfabetisk rækkefølge.   Lige til at gå til.  Og af og til har jeg tilføjet, hvad det tilsvarende udtryk hedder på engelsk – og i festlige stunder måske endda også på tysk og fransk.

 

  1. 5.     EUROPA-HJØRNET:  Nu er det en slet skjult hemmelighed, at jeg har en fortid i det europæiske og også en meget aktiv nutid i at prøve at gøre folk begribelige, hvorfor Europa og EU-samarbejdet er så livsvigtigt for os alle sammen.

 

Derfor er det vel ikke overraskende, at jeg også er i gang med at opbygge en let-brugelig Google mappe med vigtige europæiske emner. Den er også sat i alfabetisk rækkefølge, så den er let at finde rundt i.

 

  1. 6.     EUROPA I ARBEJDSTØJETDette er en hjemmeside, der prøver at følge og beskrive vigtige, fundamentale regler, konkrete aktiviteter og udviklinger i Europa. Den koncentrerer sig om korte, facts-baserede oplysninger om regler og rettigheder – og om aktiviteter, der allerede er i gang.  Konkrete, vigtige oplysninger om, hvad der rent faktisk sker i Europa hver eneste dag.

 

  1. 7.     LISELOTTES KØKKENSKRIVER:   Og sidst, men ikke mindst:  Uden mad og drikke duer helten ikke !! Derfor er det mig magtpåliggende at fortælle, at alle de første seks aktiviteter kun er mulige, fordi jeg her i huset har noget nær den bedste mad-tryllekunstner til at bakke mig op.  Heldigvis har Liselotte skrevet mange af sine kreationer op – eller snarede ned.  Så det er én af hendes former for Viden-Deling.  En alfabetisk oversigt over herlige mund- og ganeforlystere af alle slags.  Jeg har kun været glad og villig assistent – i form af at nyde smagen af dem 😊    

 

Det er vigtigt også at fortælle, at der ikke er copyright på disse Viden-Delinger.  Man kan i de fleste tilfælde let sende de enkelte Viden-bidrag videre til andre interesserede.

Og én ting mere:  forslag og kommentarer er til enhver tid mere end velkommen.

Hvis I har ideer og forslag til, hvordan vore forskellige VIDEN-DELINGER kan bruges endnu bedre, så sig også endelig til 😊

 

Niels Jørgen Thøgersen

niels4europe@gmail.com 

Juli 2021.

 

VIDEN OM - NYESTE TILFØJELSER I MIN VIDEN-BASE

VIDEN OM...

Nye tilføjelser fra 1.- 8. marts

Aqualeia

Belgien-Danmark  - forbindelser

Belgien – den gradvise genåbning

Corona-låget i Belgien på klem

Dansk-spansk kultursamarbejde

Gabestok

Hollænderne i Danmark

Kvindernes kampdag

Spaniolerne i Danmark

Wien

 

Baggrund:

Viden kan bringe én vidt omkring. Både mentalt, oplevelsesmæssigt og fysisk. Jo mere man ved, desto sjovere er livet     

Derfor har vi altid været store tilhængere af:  HVAD ER DET ? HVORFOR DET ? KA’ED NU PASS’ ?  Fortæl mig mere. Meget mere!

Man kan sige, at vi er livsvarige SPØRGE-JØRGEN’er  !

Al den viden vil vi sørme gerne dele med andre.  Også for at få ny inspiration, ny viden, nye udfordringer !

Denne nye ”site” på Google DriveVIDEN OM......er ment som et bidrag til dette.

Jeg håber, du synes, den er nyttig. Og at du vil dele den med dine venner og andre gode kontakter.

Med viden skal verden – og livet – bygges !!  

PS: Og man kan let SØGE efter bestemte ord og vendinger i denne større og større oversigt.

 

Niels Jørgen Thøgersen

niels4europe@gmail.com