Det er dog for galt.....
Grundkursus for Boris Johnson søges..
Mængden af utrolige overraskelser forbløffer til stadighed!

Ta' nu den britiske udenrigsminister Boris Johnson - ham med alle løgnene fra Brexit-kampagnen:    Han har netop givet et interview til tjekkiske medier, hvor han frit og frejdigt siger:  Påstanden om, at den frie bevægelighed for personer er en grundlæggende rettighed i EU-traktaten er en myte, nonsence, vrøvl!

Jamen dog! Ikke nok er han god til løgnagtigheder. Han er også uvidende.  Læs venligst Rom-Traktaten artikel 3, stk. 4.  Her står det højt og tydeligt. Jeg har lige checket, at det også står i den engelske udgave af Rom-Traktaten. Det gør det!

Hvem kender et godt grundkursus om Europa?  Det vil jeg stærkt anbefale til hr. Johnson. Måske kan han på kurset møde Pia Kjærsgaard, hvis hun også er der for - endelig - at lære noget om, hvad det hele handler om!
Utrolige Trump :-(

Det er vist godt for Donald Trump, at han ikke har flere TV debatter med Hilary Clinton. Hver gang graver han sig mere og mere ned i uvirkelighedens underverden.  Og længere og længere vægt fra magten.  Heldigvis for os allesammen.

Ta' nu hans horrible holdning i den seneste debat:  Han vil ikke love at respektere valgresultatet, hvis han taber!!   Hvad i alverden er det ??!!  Det hedder i andre sammenhænge statskup!  Med det udsagn hænger han virkelig sin i bund og grund udemokratiske holdning til vid skue for åben skærm!  Forestiller han sig at få sine tilhængere til at lave oprør - måske med de våben, han gerne vil have, alle skal besidde - i gaderne?  Tak for advarslen!  Om ikke for andet, så giver det i hvert fald de amerikanske vælgere en umådelig god grund til at stemme ham til langtbortistan!  

Men det er selvsagt ikke det største problem.  Politiske dilettanter og tossehoveder som Trump findes alle vegne. Ingen nævnt - ingen glemt.  Det store problem er, hvordan et velvoksent demokrati som USA kan bringe sig i en situation, hvor én som ham kommer så langt frem i det poltiske rampelys.  DET er problemet.  Og det problem er selvsagt ikke løst med valget den 8. november.   Der er nogen af de ansvarlige, der for alvor skal have tænkehatten på!

Politikerleden stimuleres kraftigt :-(
Verden er fuld af overraskelser!  Heldigvis er de fleste positive og stimulerende!  Men der er desværre også de andre - de væmmelige og negative!

Ta' nu ham Boris Johnson. Han er noget af en type. En mand, der gør en ære i at gå fra standpunkt til standpunkt. Og også fra job til job, især fordi han er blevet fyret fra flere på grund af uredelighed. 

Boris har netop som britisk udenrigsminister været på officielt besøg i Tyrkiet.  Én ting er, at en af hans første beskedder til sine værter var, at han er så glad for sin tyrkiske vaskemaskine! Det muntrede dem sikkert gevaldigt op.  Men de var nok mere overraskede, da han frejdigt fortalte dem, at hans regering vil gøre alt, hvad den kan for at hjælpe Tyrkiet ind i EU. Måske en noget filurlig melding fra ministeren fra et land, der er ved at melde sig ud af EU. Og især utroligt, ja nærmest flabet, når vi alle ved, at samme Boris i kampagnen om Brexit som et af sine hyppigste argumenter for UKs udtræden af EU var, at "Tyrkiet bliver medlem inden for fem år!"

Hvad skal man sige til den slags! Sproget fattes ord!  Men det er i hvert fald i den grad desværre med til at pumpe endnu mere liv i den omsiggribende politikerlede  :-(

Om at studere i udlandet - få diskussionen på ret køl!
I de sidste dage har politikere, inkl. statsministeren, og medier konkurreret om, hvor forarget de kan være over hvor mange udenlandske studerende, der er i Danmark. Og "sludre-bøtten" på Facebook har naturligvis fulgt op med offentlig fremvisning af, hvor lidt folk ved og hvor fordømmende gloser de kender 😠

Forstandige mennesker plejer at være enige om, at det i vor globaliserede verden er en stor, stor fordel, at de unge får så megen international erfaring som muligt. Herunder også at de om muligt tager deres uddannelse eller i hvert fald en del af den i andre lande end deres eget. Og i den sammenhæng er det naturligvis en kerne-værdi i EU, at enhver EU-borger har ret til at studere i andre EU lande og ikke mindst til at blive behandlet helt på lige fod med landets egne studerende.

Det er der heldigvis mange unge, der hele tiden benytter sig af. 

Den helt afsporede debat i disse dage kører kun på, hvor mange udenlandske studerende der er i Danmark.  Husk lige en gang på, at der altså også er masser af danske studerende i udlandet.  Danmarks Statistik har så vidt jeg ved endnu ikke løftet sløret for tallene for 2015. Men i 2014 var tallet for antal studerende i de videregående uddannelser:  

Udenlandske studerende i Danmark:   8.523
Danske studerende i udlandet:          10.889

Så der er en del af I ivrige (og afsporede) debattører, der lige skal vende skråen i munden og få virkeligheden ordentlig på plads i jeres argumentation. 

Og så er der også lige den med, at "det er for galt, at når vi har betalt for udlændinges uddannelse, rejser de bare igen og vi får ikke noget ud af det!". Mon ikke hr. og fru "klogesen" lige skal have med, at Danmark bør gøre mere for at prøve at beholde de nyuddannede her i landet.  Vi har nemlig hårdt brug for dem.  Men nu ødelagde jeg måske jeres debathumør totalt 😉
Plan 2025 - hvor er EUROPA henne ??!!
S ikke en masse tummel og diskussion omkring regeringens nye 2025 plan.  Det er naturligvis vigtigt at planlægge. Og det er selvsagt prisværdigt, at selv en meget smal regering kaster sig ud i dette store projekt, der ikke er uden risici for Løkke og hans svende.

Men det må være mere end rimeligt at spørge:  HVOR ER EUROPA HENNE i denne plan? Der er så vidt jeg kan se ikke én sammenhængende tanke om, hvad man vil fra regeringens side med Europa og Danmarks placering i det. Det er som om Europa ikke eksisterer.   Hvordan kan seriøse politikere og planlæggere bare overse det måske allervigtigste for Danmarks fremtid?

Bevares, det er ikke nyt, at en dansk plan for Europa er noget, man må kigge forgæves i vejviseren efter!   Det nærmeste man er kommet i de senere måneder er vel, at statsministeren efter Brexit-afstemningen sagde, at "vi skal have et smallere EU".  Og socialdemokraternes formand supplerede med at sige, at"EU  har svigtet lønmodtagerne, så vi må tage magt tilbage fra EU"!   Ja, men jøsses da.   Er det er plan?  Er det alt, man fra ansvarlig hold i Danmark kan komme op med??!!

Og så lige et velment spark i rumpetten også på medierne:  hvor er den eller de journalister, der spørger Løkke og Mette F., hvad de mener med deres "brave" udtalelser?  Hvad mener de konkret?  Gi' os tre gode eksempler - hver!   Nej, nej - ingen spørgsmål fra medierne. Hvorfor mon?   Mangel på interesse? Mangel på viden?

Plan 2025 ville ellers være en alletiders platform at sætte det hele ind i en større og forståelig sammenhæng!   Men vi er tilsyneladende fortsat vidne til et løbende Danmarks-mesterskab i forpassede muligheder!!
Hvilket postvæsen ?? !!
Hvad synes du om postvæsnet, spurgte jeg forleden en dansk ven?  Hvilket postvæsen, var hans prompte svar!!   Og det var ikke rosende ment.

Det danske postvæsen synes ikke at være velbevandret i de simpleste økonomiske sammenhænge - det, som studerende lærer den første måned af deres studie:

De synes at tænke:

Vor indtjening går ned. Så er vi nødt til at forringe vor service og samtidig sætte priserne op!

I stedet for at tænke, som postvæsnerne i mange andre lande tænker.  Så må vi finde på noget nyt, som vi i dagens nye situation kan tjene penge på!

Det har det tyske postvæsen gjort - og har i dag stort overskud. Og hjemme hos os i Belgien tilbyder postvæsnet f.eks. for gode ord og betaling at købe ind for folk, at bringe og hente rensetøj, at hente mad og drikke, osv. Og det har de - og kunderne - stor glæde af.

Det danske "postvæsen" synes i dag at være mere optaget af at skifte til farven blå. Med alt hvad det koster i biler, uniformer, m.v. Og så iøvrigt gøre det helt klart for folk, at breve og andet altså ikke bliver bragt ud før efter flere dage. Og at postkasserne ikke længere tømmes hver dag.

Ih, hvor det går!

Der ligger et fint Postmuseum på Købmagergade i København.  Det var ikke længe, inden hele "postvæsnet" vil ende på det museum!
FY, FY SKAMME SIG!

FY, FY, SKAMME SIG !

Jeg fortalte tidligere, at jeg i denne blog vil prøve at skrive med et glimt i øjet. Det er også tilfældet i dag, selv om emnet er gevaldigt alvorligt.

Det eneste sjove ved dagens blog er nok, at jeg skriver om religion. Det er jeg af forskellige grunde ikke særlig kvalificeret til!  Men nu er det sådan set heller ikke det religiøse, der kalder mig til tasterne.

Anledningen er en artikel i Jyllands-Posten i går den 15. april. “Kristne er de mest forfulgte!”  Den beskriver i detaljer, hvordan de kristne i Mellemøsten og i Afrika i dag er i meget store vanskeligheder.  Ja, rigtig mange er allerede rejst, bl.a. til Europa, inkl. Danmark (hvis vi ellers kunne tage os sammen til at hjælpe dem). Og andre lider hver dag under forfærdelige forfølgelser.

Du kan læse artiklen her:

http://www.niels-jorgen-thogersen.dk/5642147

Mit ærinde er ikke specielt om de kristne. Det er, at det religiøse flertal i disse lande er helt oppe på tæerne både i tide og utide for at forlange respekt og hensyn. Og det er godt.  Men så skal de altså lige huske, at en sådan respekt må man også vise over for mindretallene.  Sådan er det i ethvert ordentligt land. Demokrati er ikke bare rettigheder. Det er i høj grad også pligter. Blandt andet til at opføre sig ordentligt.

Kære Vesten, Nu må du ta’ dig sammen. Og med alle ikke-krigerske midler få disse lande i Mellemøsten og i Afrika til at forstå, at denne forfølgelse vil vi simpelt hen ikke acceptere!  For I har vel ikke fået så meget mellemøstlig olie i øjnene, at I slet ikke kan se, hvor stort problemet er ?!

Fy, fy skamme jer 

Om Folkeafstemninger

Om folkeafstemninger:

Statsminister Helle Thorning Schmidt blev i aftes interviewet af to journalister i DR. Anledningen er Danmarks formandskab for EU i dette halvår.

Undervejs blev hun på en temmelig aggressiv måde spurgt, hvorfor hun og de andre stats- og regeringschefer gør alle mulige krumspring for at undgå at spørge folket, dvs. undgå folkeafstemninger? Hvor er demokratiet henne, var det supplerende spørgsmål?

HTS svar var udmærket, men ikke overbevisende og to the point. Hun argumenterede godt for, at ved at være med i EU får et land som Danmark mere demokrati, end hvis det ikke var med. Det får indflydelse for forhold, det ellers ikke ville have indflydelse på. Rigtigt nok. Og vigtigt. Men det er ikke svar nok på spørgsmålet.

Spørgsmålene har som forudsætning, at folkeafstemninger er det reneste, det fineste demokrati. Det bedste af det bedste. Det ultimative demokrati.

Det er den forudsætning, der er fundamentalt forkert , og som derfor for alvor skal tages ved vingebenet.

Folkeafstemninger er nemlig ikke det bedste af det bedste. Og det er slet ikke meningen med dem.

Sagen hænger sådan sammen:

Vore politikere er valgt til at tage beslutninger på vælgernes vegne. Også vanskelige og ubehagelige beslutninger. Det er kernen i demokratiet.  

Nogle politikere kan være meget fristet af at beskrive folkeafstemninger som "det reneste demokrati", især hvad angår svære politiske spørgsmål som på EU-området. Ved udskrivelse af en folkeafstemning fritages de fra deres ansvar for selv at tage den rigtige og oplyste beslutning. Vi vælger og betaler vores politikere for at sætte sig ind i de ting, vi selv mangler tid og ressoucer til. Det er karakteren af vort repræsentative demokrati. Derfor er det helt urimeligt, hvis de sender komplicerede spørgsmål tilbage til os for at undgå risikoen for at træffe en forkert og karrieremæssigt farlig beslutning . Det er derfor, vi har valgte politikere. Og er vælgerne utilfredse med de beslutninger, de tager, så kan de bare vælge nogle andre politikere ved næste valg.

Politikerne skal derfor ikke i tide og utide komme rendende og sige: Nej, det og det kan vi sørme ikke tage stilling til. Lad os spørge vælgerne gennem en folkeafstemning.  Det er ikke meningen med disse afstemninger.  De er i sin tid indført i mange landes forfatninger for at blive brugt i særligt vigtige situationer såsom ved grundlovsændringer, afgivelse af suverænitet, valgretsalder, o.l. Ikke som en flugtvej for politikere uden politisk mod.

Det er ren demagogi at fremstille folkeafstemninger som det reneste rene i demokratiet. Dels fordi de som allerede nævnt ikke er ment til at blive brugt i alle mulige situationer. Og ikke mindst også fordi erfaringen viser, at næsten enhver folkeafstemningen i årenes løb i alle lande, der har prøvet dem, i realiteten hver gang har handlet om noget helt andet, end det sagen formelt handlede om.  De bliver brugt til at straffe en regering. Eller til at protestere mod det ene eller andet, som folk ikke kan li’. Ofte enkeltstående sager, som pludselig – ofte med visse mediers pusten til ilden – fylder kanonmeget. Også i vælgernes bevidsthed.

Folkeafstemninger bliver meget let til folkestemninger.

Og stemninger er ikke en ordentlig måde at drive politik på. Demokratiet fortjener bedre. 

Lad politikerne gøre det, de er valgt til. Og lad vælgerne gøre det, de er bedst til. Nemlig til at bestemme, hvilke politikere der skal vælges. Og så i særlige tilfælde også deltage i en folkeafstemning om noget specielt vigtigt.

Se, sådan et demokrati er et ordentligt demokrati.  Det andet er farligt demagogisk fusk.

 

Niels Jørgen Thøgersen – 10 01 2012 

 

kimbrer@gmail.com  

Den hadske debat

                   Interessant og sigende at høre Dansk

                   Folkeparti blive rasende, når kilden til den

                   hadske debat diskuteres! Hvorfor mon 😠


                   Ja til neddæmpning af hadet og personfor-

                   følgelse i debatten. Nej til lovgivning.

                   Jeg er HELT enig med Uffe Ellemann om, at

                   hadefuld debat fremmer had og vold  😠

                   Godt at EUROPOL nu vil overvåge højre-

                   ekstremister i Norden. Værre end vi tror😠

                   Tragedien i Norge: Det er visse kredses

                   evindelig dyrkning af frygten og af hadet,

                   der skaber dette!  Derfor skal de kræfter

                   bekæmpes med alle demokratiske midler.

                   Overalt lige fra Murdocks mørke imperium

                   til den højreorienterede populisme i

                   Danmark og mange andre steder  😠

Pusten til frygt og angst
Mon ikke de politiskere og medier, der evig og altid spiller på frygt og angst, ikke mindst for "fremmede", har en meget dårlig smag i munden efter katastrofen i Norge?!

Det burde de i hvert fald have. Og indrette deres opførsel fremover herefter.
Skattetryk på arbejde
Det høres ofte i debatten, at Danmark har det højeste skattetryk på arbejde. I dagens Berlinger viser nye tal fra OECD, at det ikke passer.

Belgien ligger i top med 56,5 %.  Danmark er nr. 5 med 52 %. Og i bunden ligger USA med 28,2 %.

Jeg ved godt, at politisk debat helst ikke vil forstyrres af for mange facts. Men det er nu altså godt at smøre den med slige tal bare en gang imellem!
Hysteriet i Parken...
Nå, de halvgamle engelske 90-er sangere kunne åbenbart ikke klare to koncerter i rap i Parken ??!!

Man må kende sine begrænsninger.

Men det er sgu synd for alle de tusinder, der havde glædet sig vildt!

Forhåbentlig kommer der nu en anti TAKE THAT Facebook gruppe
Nu også forår i Jordan...
Nu er der igen gang i demonstrationerne i Jordan. Selv de mere moderate regimer har ikke forstået situationens alvor...

Hvad kan vi gøre for at åbne deres øjne og især for at få dem til at gøre alt det, der kræves af et ordentligt demokrati ??
Murdock ligger som han har redt...
Dejlige nyheder ruller ind i Murdock-sagen. I aftes, at FBI nu er gået i gang. Og i dag at Rebecqa Brooks har kastet sit meget snavsede håndklæde i ringen.

Vent bare. Der åbnes snart flere skabe i den rådne butik.

Det er godt at se, at der trods alt er en grænse for, hvor kriminelt man kan opføre sig 😠
Diktatorernes exit...
Vedholdende rygter siger, at både Gaddaffi og Assad nu sidder på den yderste kant at deres diktatur-trone! Det er saftsuseme også på tide. De kan tage Saleh i Aden med. Hvad med Kim i Nordkorea? Og ham fjolset i Iran?

Det civiliserede verdenssamfund MÅ blive bedre til at skaffe sig af med slige banditter - vel at mærke især banditter over for deres egne befolkninger. Og det er da noget af det værste. Der MÅ være effektive metoder, hvor man ikke behøver at gå i blodig krig for at fjerne dem.  Hvis man bare kan blive enige.  Men der er for mange store lande, der lurpasser....😠
Moody og andre ud på sidespor...
Nu må tiden være inde til at sætte de ukontrolable og ukontrollerede finans-smagsdommere hos Moody og andre amerikanske selskaber på plads.  De kan med deres forudsigelser skalte og vralte med verdensøkonomien, som i forvejen i høj grad forstyrres af "hysteriske kællinger", som Mogens Lykketoft ganske sigende kaldte børsmarkederne for år tilbage.  

Det kan og skal gøres bedre !
Meget kedelig tendens...
Hvor er det trist at se den politiske debat gå mere og mere på noget personligt:  Hvor ER statsministeren sur - eller Barroso kan bare blande sig udenom - eller De er på nakken af mig allesammen

Hvad med substansen?
Er den helt ligegyldig? Lad os få en ordentlig diskussion om, hvad sagerne handler om. Og fremadrettet. Ikke tilbage. Fortiden kan vi alligevel ikke gøre noget ved.
Om antal toldere...
Helsingør Dagblad skaffede sig et øjebliks berømmelse i går ved at tælle, hvor mange toldere svenskerne har i Helsingborg.  MANGE flere end danskerne har, var beskedden.  Og hvad kan man så bruge det til ??  Måske til at tænke på, at Sverige har et spritmonopol, som de vogter aktivt over.  Det har vi da heldigvis ikke i Danmark 😉
EFTERLYSNING

EFTERLYSNING:

Mens jeg fortsat undrer mig højligen over samlingen af dumheder, uvidenhed, ligegyldighed, populisme og politisk naivitet, synes jeg, det er på tide at udsende en:

EFTERLYSNING:

Danmarks liberale Parti er forsvundet, og det frygtes, at det flakker om. Sidst set i blå klædedragt og i dårligt selskab. Alle oplysninger til nærmeste politi.

 

Danske medier bliver værre og værre :(
Jeg læser tre store, seriøse udenlandske aviser hver dag ( på min eLæser Kindle😉  ). Det er International Herald Tribune, Le Monde og Frankfurter Allgemeine.  Godt stof!!

Og tro mig: 9 ud af 10 af de vigtigste emner i disse tre aviser dækkes ALDRIG at dansk TV eller andre vigtige danske medier 😠 Jeg har talt systematisk op igennem den senere tid.

Hvad ER det dog for noget ???  Hvorfor står det virkelig så ringe til ??

Er det fordi programmer som X-faktor, madprogrammer og rygtebaserede lokale sladrehistorier er top-prioriteten i dag ? 

Public service stationer må i det mindste have forpligtelser til noget bedre !
Dansk afgift på UDENLANDSKE kreditkort
Sikke noget svineri, at Danmark tillader sig at tage en særloig afgift ved brugen af UDENLANDSKE kreditkort. Det MÅ man ikke. I EU er det ikke tilladt at diskriminere andre lande i forhold til sit eget.

EU-Kommissionen har derfor grebet ind. Det var på tide!!
Danske mediers sommer-frihjul
Hvis man kun læser danske aviser eller kun ser dansk TV, skulle man tro, at der ikke skete noget ude i den store verden.  Der er snart ikke det mygge-host, der ikke kommer på forsiden. Altid nogen der er blevet snydt eller måske er ved at blive det.

Det er godt, at man også kan erhverve sig nyt udefra, selv om man nyder sommeren i det danske. Internettet med alle dets fortræffeligheder. Internationale aviser via eLæseren KINDLE. Og sågar via TV og radio, hvis man anstrenger sig lidt.

Hvad med at følge med i hvad der sker i vor store omverden? F.eks. med alle de nyeste nyheder fra medierne i 28 europæiske lande på LIVING EUROPE
Du kan selv oversætte artiklerne til de sprog, du ønsker.  Prøv ad:  www.livingeurope.eu

Og det er HELT GRATIS 😎
Sikke noget uinspirerede indianerfodbold :(
Always let the best win! Og det skete ikke i kampen Danmark-Cameroun. Men det skete da heldigvis i aften mod Japan. Magen til rodet old boys indianerfodbold skal man lede meget længe efter.

Der er helt sikkert mange, der har meget kloge og "hvad sagde jeg" kommentarer nu bagefter.  Det vil jeg ikke blande mig ( ret meget ) i !

Men nu må tiden være inde til en række dynamiske, friske tiltag:

1) Morten Olsen må vise sig som et mandfolk og selv sige: Tak for denne gang!  Når et firma svigter totalt, må chefen tage det fulde ansvar - uanset hvad.

2) Hvis han ikke gør det, må DBU mande sig op og sige "Tak for nu" til den gode mand.

3) I stedet må en vellidt, dygtig og elegant mand som Michael Laudrup komme til. Han kan som bekendt træde til i morgen. Med dynamoen og humørbomben Per Frimann som assistenttræner.Og hvis der indenrigs eller udenrigs er nogen, der er endnu bedre, so much the better. Men der skal af psykologiske grunde handles meget hurtigt. Der skal vises handlekraft og nye toner.

4) Vi skal have meget mere kreativ fodbold - meget mere humør i spillet.  Fodbold er og bør være underholdning for millioner. Derfor skal det arrangeres for millioner, så det er værd og medrivende at se på. Humør. Kreativitet. Opfind en særlig vikinge-samba.

5) Derfor skal stort set hele holdet på affyringsrampen. I hvert fald alle over 30. Men også flere af de andre. Og hvorfor ikke i stedet satse meget mere på de hjemlige spillere. Hvorfor satse på de krukkede fodboldmillionærer fra udlandet? En satsning på UNGE spillere med fantasi og flair fra den hjemlige turnering vil også højne spillet meget mere i Danmark. Det kan godt være, at DK så ikke vinder ret meget de første par år. Men hva' så! Det gør de jo heller ikke alligevel :(


Det er det elektro-chok, der er brug for. Lige nu og med det samme. Sikke det vil rykke i folks fodboldinteresse. Og i de unges lyst til at spille fodbold :)

Det var lidt aftentanker fra den sjællandske sommerkyst!!
Bedre Lederskab, please

OM LEDELSE, PERSONALEPLEJE OG EFFEKTIVITET

 

Det har været interessant at følge artiklerne om det danske sundhedsvæsen. Det er meget klart, at det er meget komplicerede sammenhænge.

Jeg har naturligvis ikke nogen speciel baggrund for at kende detaljerne i dette. Derfor interesserer det os voldsomt alligevel.

Dels er min første reaktion: Ja, men hvorfor fungerer det hele så meget bedre her i Belgien? Ingen ventelister. Ikke dyrere end i Danmark pr. indbygger. Helt fremme i skoene hvad nye metoder angår - og vel at mærke til rådighed for ALLE med det samme. Og faggrupper og fagforeninger findes bestemt også her til lands. Dog kan de ofte ikke enes - heller ikke inde i samme fagforening eller faggruppe.

Men hvor jeg mener at have relevant baggrund for dette er fra mine 32 år i ledelsen af et andet stort og kompliceret offentligt væsen.

Nogle få reflektioner i den anledning:

1. Topstyring og eneherskere:

Det er klart, at tiden er helt løbet fra enerådende overlæger og ditto generaldirektører.  Yt.  Men det betyder ikke, at man i stedet skal indføre et kaotisk system, hvor alle bestemmer alting og derfor stort set ingenting.  Enten ved i overført betydning at "sætte sig i en rundkreds" og diskutere alt i lange baner. Det synes der stadig at være en filosofi om i det danske. Eller ved alles kamp mod alle.

Man bør i stedet lave en flad struktur med stærk decentralisering og en fundamentalt godt og effektivt informations- og kommunikationssystem.  Enhver skal gøre det, de er bedst til. Også de øverste chefer. Og enhver skal opfordres til at gøre deres bedste - også måske noget de ikke tror, de kan klare. "Selvfølgelig kan du det" beskedden kan få de fleste til at rette ryggen og klare det utroligste. Selvfølgelig skal nogen ta' den endelige, overordnede beslutning - og derfor også have det endelige ansvar. Det er det, man har topledere til. Men inden for rammerne af dette skal alle kunne operere ( i overført betydning, naturligvis ) på egen hånd. Det giver mere effektivitet, bedre personaleglæde og dermed meget bedre resultater. Og folk skal - uanset placering og rang - opfordres til at komme med forslag til forbedringer. Og tages alvorligt, når de gør det.  Informationen/kommunikationen er SÅ utroligt vigtigt i et sådant fladt system. Der må på intet tidspunkt være tvivl om, hvad linjen er, og hvor vi bevæger os hen.  Det er især på dette punkt, mange offentlige ( og formentlig private med ) kikser. Enten er lederne ikke gode nok til at erkende dette. Eller også beholder de bevidst eller instinktivt viden og oplysninger for sig selv.

2)  "Møde'itis":

Det er min fundamentale opfattelse, at der er gået "ged" i møder. Møder her, møder der, møder allevegne. Jeg kalder det "møde'itis"!  Folk spilder enorme mængder tid på ligegyldige møder, ustrukturede møder, møder uden klare konklusioner. Det er ligesom blevet en tendens i tiden. Lad os lave et møde :(    Møder er naturligvis vigtige og skal til.  Men de skal være præcise, velforberedte og korte. Folk skal gå derfra med klar information og veludrustede til deres opgaver.  I min tid holdt jeg hver morgen kl. 09.00 ET KVARTERS møde med mine kontorchefer OG alle andre var velkommen. Her blev det vigtigste fra i går fortalt og diskuteret - og dagens og de nærmeste dages program lagt frem, også på et enkelt ark, som alle fik med.  Det fungerede fremragende. Ikke flere faste møder.

Ofte tror jeg, at de mange møder er udtryk for dårlige ledere, der ikke tør tage beslutninger og et ansvar.

3) Eksterne konsulentfirmaer:

For at sige det kort: Det er noget, fanden har skabt!!  I 90 % af tilfældene bringer de kun VARM LUFT. Eller som franskmændene siger:  UNE USINE À GAZ  ( en gasfabrik ).  H.C. Andersen sagde det på en tredje måde: Ja, men ham kejseren har da ikke noget på !”.  Det er en mode, der er kommet til os fra USA. Derovre er de kommet videre i deres approach - også fordi de har set, hvor galt det kan gå. Men VI hænger stadig i "konsulent-hængedyndet". Og de spinder GULD på især det offentlige. Se bare på de store konsulent-firmaers flotte hovedkvarterer. Og jo mere krise, jo mere bliver de brugt. Og konsulenter har jo IKKE noget ansvar for at gennemføre det, de foreslår. Går det galt, ja så vedrører det ikke dem.  En nem og behagelig gang på jord :)

Hvorfor bruger vi dem så så meget?  Efter min mening hænger det også sammen med skavanken nævnt under punkt 2:  Fralæggelse af ansvar fra ledelsen. det er så nemt at spørge et konsulent-firma. Så går i hvert fald den tid. Og måske kan man bruge noget af det. Eller problemet er "gået over", når rapporten kommer.

Selvfølgelig er der også meget seriøse konsulentfirmaer, der gør et fortrinligt og meget nødvendigt arbejde. Men min påstand er, at det er et klart mindretal.

Jeg kender fra min egen hverdag tidligere, hvilke utroligt ligegyldige kurser man blev tilbudt - og af og til tvunget til. I de fleste tilfælde havde konsulenterne slet ikke sat sig ind i, hvem de stod overfor, og hvad vores hverdag var. Deres råd og forslag blev derfor selvfølgelig også derefter.  Og eksemplerne i artiklen om "Det syge Væsen" giver lignende eksempler.


I stedet for de millioner der bruges på ansvarsfri konsulenter bør vi alle i stedet satse kræfterne på en dynamisk personalepleje med en flad og alligevel struktureret struktur. En struktur, hvor information/kommunikation flyder ubesværet, hvor motivering og engagement af alle medarbejdere er i top, og hvor ledelsen på alle niveauer hele tiden er åben for forslag til forbedringer og nye måder at gøre tingene på.

Og hvor man også opfordrer sine ansatte og kolleger til at bryde ny is - prøve noget nyt - tage risici inden for de forsvarlige rammer.  Jeg synes meget godt om et eksempel fra USA, som jeg hørte fornylig: En chef kaldte ved månedens slutning de medarbejdere, der ikke havde begået mindst tre fejl i månedens løb, ind til samtale. Det betød efter hans opfattelse, at de ikke var langt nok fremme i skoen til at prøve nyt og tage risici.    Der er en fin sandhed i dette.  Men hvem tør, hvis man ved, at der i stedet falder alvorligt brænde ned :( 


Eftertanke:

Det var et par velmente udslip fra mig i denne meget vigtige debat. Det ville være herligt, hvis en offentlig debat kunne være med til at ændre tingenes sørgelige tilstand på masser af arbejdspladser :)


Niels Jørgen Thøgersen

 

e-mail:  kimbrer@gmail.com  

 

Januar 2010 
Politiserede nummerplader
Som et af de sidste lande i Europa indfører Danmark nu nummerplader, der også viser DK nationalitetsmærket OG det europæiske flag. 

Det er meget, meget praktisk med de millioner af bilister, der hvert år kører i andre lande end deres eget. Den tid er forbi, hvor de får påtale og evt. bøder for at have glemt det danske nationalitets-mærke. Nu er det der automatisk. Og samtidig viser det alle, at Danmark ( nu på 36. år ) er medlem af Den europæiske Union. Med alle de rettigheder det giver, også for bilister.

Men hvor ER det dog trist og beklagelig, at Danmark også på dette punkt kun er halvt med i EU.  Man gør det frivilligt, om danske bilister vil have denne meget praktiske nummerplade. Eller man vil have en uden Europa-flaget 😠

Derved politiserer man helt unødigt denne praktiske, administrative nydannelse, som alle andre lande forlængst har indført.

Man laver selv bilernes nummerplader til en politisk kampplads 😥

Det er en ommer.
Venstres Karsten Nonbo helt ude i hampen
Så har man set det med! Venstres indfødsretsordfører Karesten Nonbo kalder alle danske i udlandet for LANDSFORRÆDDERE og HYKLERE  😠

Han må da vist ha' fået noget HELT galt i halsen!

Mon ikke det er på tide at spørge statsministeren, om det er Venstres holdning?!


Hvor er de kvikke journalister henne???!!!
En alvorlig lærestreg - til nationalisterne
Sikke en gang tumultarisk CASINO de udviser i USA for tiden 😠 Og hvorfor? Blandt andet fordi man indtil nu har ladet de helt store "drenge" på Wall Street køre deres helt eget løb. Helt uden styring - helt uden tilsyn. Som gamle Helmut Schmidt sagde på tysk fjernsyn forleden: Det er dog UTROLIGT.  Sådan noget viser USA, når det er værst. Og selv om jeg er enig med Newsweek i, at det nok ikke er helt så galt, som det ser ud, så er det saftsuseme galt nok. Og en masse, masse uskyldige mennesker er kommet i klemme. Dønningerne viser sig selvsagt også i høj grad i Europa. Ikke måske så meget amerikanernes skyld. Men fordi vore egne ejendomspekulater godt støttet af banker med oppustede lån har pustet dele af vor økonomi op til væmmelige luftkasteller. Og det MÅ jo gå galt til sidst.

Samtidig ser vi - ikke mindst i Europa - NATIONALISMENS VÆMMELIGE SPØGELSE på fremmarch. I går i Østrig og i Bayern. Tidligere i Irland, Tjekkiet og Polen - bare for at nævne nogle få. Og i Danmark ser det heller ikke for pænt ud 😥

Det er for mig helt utroligt, at folk i deres vellevned, velstand og fredelige liv hopper på den gamle udtjente og livsfarlige galej !!

Hvis man kan sige een god ting om finanskrisen er det måske, at den på sin brutale måde kan få de enøjede oldsager af nationalister til at indse, at "Ene, men stærk" forlængst er YT.

Kun tæt og forpligtende samarbejde på tværs af grænserne giver os muligheden for selv at styre nutidens internationale kræfter!!
Maksimal pres på kineserne !
Det er i dag den 1. august. Det er en god dag, fordi de kinesiske myndigheder i dag for første gang har accepteret, at der skal være fri adgang til Internettet fra OL-byen, inkl. det store mediecenter. 🙂

Det havde de ganske vist allerede accepteret skriftligt, da de søgte om at få OL til landet. Men den slags løfter har de set stort på - og indtil i dag spærret for adgang til visse dele af Nettet.

Det er selvsagt FULDSTÆNDIG UACCEPTABELT.  Og det har OL ledelsen givetvis også sagt til dem. Derfor er der nu fri adgang.

Men hvad med resten af Kina? Hvad med den enkelte kineser? Og hvad med menneskerettighederne i det hele taget?? For hver kineser. Og i de bandit-lande, Kina støtter rundt omkring. Sudan, Zimbabwe, m.fl.

Den kinesiske ledelse er mega optaget af at bruge OL til at pudse denkinesiske glorie af. At vise et land, der kan klare det hele og i det hele taget give et godt indtryk.

Samme ledelse er ligeså mega bange for, at der på den ene eller anden måde kommer sand i maskinen.

Lad os andre gøre ALT, hvad vi kan i forbindelse med OL, for højt og klart og med alskens fredelige midler gøre den ganske verden opmærksom på, hvor meget der den dag i dag er rotten in the state of China. 😠
 Der er i tusindvis af journalister - også fra den frie demokratiske verden - til stede i Kina i de kommende uger. Måtte de gøre alt for OGSÅ at berette fra de grove skyggesider af dagens Kina.

Og hvis nogle af de frie, demokratiske ledere, der deltager i OL åbningen, samtidig kunne tage bladet fra munden og kalde en spade for enspade, ja så kom vi virkelig fremad på demokratiets og menneskerettighedernes gode vej.

Kun det kan på sigt få tingene forbedret.
DRs Gammel-Nyheder :(
Hvor er det dog forfærdeligt 😠 DRs såkaldte Nyheder bliver værre ogværre. Ta' f.eks. i aftes. der var ikke EEN historie, som var en nyhed. Kunne lige så godt ha' været bragt på en hvilken som helst anden dag. Man får virkelig indtrykket af, at journalisterne laver en bunke udsendelser i begyndelsen af måneden og så programmerer maskinerne til automatisk at sende én hver aften kl 18.30

Udsendelsen burde retmæssigt kaldes DRs GAMMELNYHEDER.

Og ikke nok med det! Hvor er væsentligheds-kriteriet henne? Et altafgørende kriterium i enhver redelig journalistisk redigering. Dervar efter min mening een historie, der var vigtig. Den om den danske pige i Israel, der er blevet frataget retten til at kalde sig jøde af en stedlig religiøs domstol. Bare fordi hun havde kørt bil og tændt lys på sabatten. Det er en vigtig historie til belysning af dagens Israel. Men man må selvsagt spørge sig selv, om den overhovedet var kommet på, hvis det ikke havde været en DANSK pige !  For det var selvsagt ikke det vigtige i historien.

Javel - der er feriesæson for tiden. men alligevel. Jeg synes, det var meget bedre at gøre som islændingene: de sender slet ikke TV i ferieperioden. En måned TV fri. Sådan var det i hvert fald for år tilbage.

Der er virkelig plads til forbedringer på DR.Hvornår mon dekommer ??🤔
IRLAND - OG AUTOMAT-NEJ'ERNE

IRLAND SKAL RESPEKTERES

 

 

Ja, naturligvis. Og det er spild af læsernes tid og en forfladigelse af debatten at påstå, at det ikke vil blive tilfældet. I et demokrati skal demokratiske afgørelser selvfølgelig respekteres.

 

Med hvad vil det sige, at det irske nej den 12. juni skal respekteres?  Det er klart, at de mennesker, der har brugt hele deres liv på at bekæmpe EU og alt hvad det står for, vælger at forstå nej’et sådan, at Lissabon-traktaten og alt hvad dertil hører skal erklæres for død, færdig, borte.  Disse folks automat-nej kan og bør naturligvis ikke tages som et seriøst bidrag til den aktuelle debat.

 

Det eneste fornuftige er, at den irske regering – der jo er den, der udskrev folkeafstemningen – nu går i gang med at finde ud af, hvad det egentlig var, at et flertal af de vælgere, der stemte, sagde nej til.  Og det er lige præcist dét, den nye irske statsminister Brian Cowen har sagt, at han er gået i gang med. Det tager selvfølgelig nogen tid. Tingene skal gøres grundigt og ordentlig. Sådan er det.  Cowen og hans regering har ikke brug for  utidig indblanding fra hverken Hansen, Pedersen eller Bonde. Og når irerne så har fundet frem til et resultat, skal alle EU-lande i fællesskab finde ud af, hvad man kan gøre ved det.

 

Samtidig skal man ikke glemme, at ialt 19 ud af de 27 EU-lande allerede har ratificeret Lissabon-traktaten. Herunder også Danmark. Dertil kommer fem medlemslande mere, som i realiteten også har gjort det. De repræsenterer ialt over 97 % af EUs befolkning. De har selvfølgelig også krav på fuld respekt. De har ikke sagt JA for sjov. De har hver især gennem deres egne demokratiske beslutninger sagt JA, fordi de alle har den opfattelse, at denne traktat tjener EU-samarbejdet godt. Gør det mere effektivt, så vi i fællesskab virkelig kan komme igang med at gøre Europas holdninger meget stærkere gældende på vitale områder som klimaforandringer, energispørgsmål, globalisering, fredsbevarelse, og meget mere.

 

Det er det, sagen handler om. Ikke om automatisk ønsketænkning om, at det irske nej skal få hele Europa til magtesløst at lægge sig ned på ryggen og sige: Jeg overgiver mig uden holdninger og kampmod over for  alverdens udfordringer og problemer.


Tilbage til forsiden:  www.Niels-Jorgen-Thogersen.dk    🤩

Ud med Mugabe - Ind med Demokratiet
NU må det snart være nok med ham diktatoren Mugabe. Ikke nok med at han ikke kan tåle at tabe. Nu forfølger han hæmningsløs alle anderledes tænkende, inden der skal være omvalg. Det er da helt forskrækkeligt😠

Hvor længe skal vi i omverden finde os i det? Hvor er de omkringliggende lande i det sydlige Afrika henne???! Det må da især være op til DEM at gribe ind. De opfører sig da aldrig som Mugabe. Grib dog ind - med "kammeratlige samtaler" - med økonomisk pres og med militær magt om nødvendigt.

Og hvis de ikke forstår at kende deres besøgelsestid, var det måske på tide, at EU og andre lande, der er stor-donorer til hele den del af det afrikanske kontinent, gjorde dem virkeligheden begribelig.

NOGET DRASTISK SKAL SKE😥  NU  😠

Zimbabwes plagede million-befolkning kan ikke vente på os længere !!
Ud med CO-2 - Ind med kernekraft !
Hele verden er i klima-fokus. Og med god grund. Den måde vi håndterer vore energi-problemer på er rystende.😠 Der snakkes CO-2. Det skal vi selvsagt ha' ned. Meget ned! Men vi kan på den anden side ikke sætte samfundet i stå. Derfor prøver alle at overgå hinanden med forslag om alternativ energi. Med sparebestræbelser. Med biobrændsel. Med højere og højere skatter på olie, gas og kul.  Altsammen sikkert godt nok. Eller er det??

Ja, vi SKAL have en STOR buket af mange energi-former. Ja, vi skal ha' udslippet af CO-2 ned. Ja, vi skal bruge energi med omtanke og fornuft.

Men der er altså lige en meget vigtig ting, som debatten - i hvert fald i Danmark - har glemt:  I denne store energi-buket SKAL vi også ha' kernekraft. Ingen CO-2. Ingen resource-problemer. Ingen farer. Det er win-win - hvis bare man tænker sig om. Og ikke lader sig kue af den tavse politiske enighed om IKKE at diskutere emnet overhovedet.

Jeg var lige ved at falde ned af stolen, da DRs TV-avis forleden havde et indslag om det. Med henvisning til Finlands kraftige satsning på MERE kernekraft.

Og én ting til:  Kan vi virkelig være moralsk bekendt at lade enorme mængder af korn blive lavet til brændsel, når det betyder endnu mere hungersnød i lande, der i forvejen er hårdt ramt??  Nej vel!  I så sikkert DRs Horisont om netop dette forleden aften.

Med andre ord: JA til en så stor og mangeartet energi-buket som muligt. Og et stort JA til også at tage kerne-energien aktivt med i denne buket!

Elendigt og tendentiøst TV
Man MÅ sig forbavse. DRs TV-avis bliver ringere og ringere😥 Magen til dilettanteri skal man lede længe efter. Stort set hver eneste dag. Dels på indholdet ( det værste ) - dels på teknikken.

Hvad indholdet angår må man virkelig spørge, hvad redaktionensvæsentligheds-kriterium er ??  Den synes ikke at kunne prioritere en historie om en lokal loppe, der gør, i forhold til store begivenheder rundt om i verden 😠  Een linje synes de dog trods alt at have. Hvis bare der er ild i en skraldespand et eller andet sted, så skal det på! Muligvis med billeder, der er flere måneder gamle. Og de husker også at sige, at vi kommer tilbage kl. 1500 med flere nyheder for at vise, om der sker mere. Med andre ord: Vil I i fjernsynet, så brænd et eller andet af....    Og i dag havde de sørme som en hovedhistorie spottet 200 indonesere, der på den anden siden af kloden protesterede mod Muhammed-tegningerne. Jamen, du milde Moses.

Vi har efterhånden fået for vane at tænde for DR Nyhederne for at se, hvor talentløst det kan gøres., Og så bagefter slå over på belgisk, tysk, fransk eller engelsk TV for at få at vide, hvad der i virkeligheden sker.

teknikkens front er der også meget tit oplevelser. Som forleden hvor den flinke oplæser måtte meddele, at vi kan desværre af tekniske grunde ikke bringe mere end nogle få ord i denne TV-avis.

Man må måske også spørge sig selv, om det hele skyldes manglende evner - eller er det i virkeligheden en slet skjult protest mod nedskæringerne i DR ?

I hvert fald er det svært at acceptere, at en public service station igen og igen fremturer på denne vis !
Politisk fornyelse???
Hvor ER det godt at se, at der sker noget nyt og spændende i USA🙂  Det lykkes for hovedkandidaterne i primærvalgene at mobilisere helt nyevælgergrupper, ikkemindst de unge! Det var på tide. Normalt er det under halvdelen af de amerikanske vælgere, der stemmer ved valgene. Og næsten altid de samme, der IKKE gør. Man må nok især give den demokratiske kandidat, Barack Obama, æren for denne mobilisering. Han kan nogt, de andre ikke kan. Det er meget, megt flot. Og meget, meget opløftende. Uanset om man er demokrat eller ej, synes jeg! Jeg kan selvsagt ikke stemme i USA. Men hvis jeg kunne, tror jeg, at jeg ville give denne fornyelse og dette friske pust min stemme 😎

Desværre er det noget andet i Danmark. Bedst som man troede, at NU kom der nye boller på suppen med Ny Alliance, så bristede boblen. Det parti var også i starten i stand til at mobilisere NYE vælgere, der ikke tidligere havde været aktive. Men åbenbart kun lige i begyndelsen. Kombinaionen af klart usikre hænder i ledelsen og især af partiets accept af visse politiske fusentastere og ego-trippere gjorde det hurtigt af med fornyelsen. Det var sørme ærgerligt!  Nu har jeg desværre heller ikke stemmeret i Danmark.  Så min ærgrelse er på en måde mere teoretisk end personlig.

Men det er da godt at se, at USA heldigvis kan noget, som Danmark ikke kan 😲
Hvad synes du ??
Du har det helt sikkert på samme måde:  NEJ, DET ER DOG FOR GALT

Ude og rundt omkring i livet møder man uvilkårligt situationer, hvor man forarges og bliver godt gal i skralden :(

Enten fordi visse andre mennesker opfører sig tåbeligt. Eller fordi myndigheder eller firmaer gør det.

Selvfølgelig skal man være tolerant og overbærende. Og ikke lade sit gode humør ødelægge af andres "dum-smarte" opførsel. Det kræver nu en gang meget mindre energi at være glad end at være sur :)

På den anden side må der også være en grænse! En kant! A line in the sand - som det også hedder på godt nu-dansk.

Jeg vil gerne af og til HVÆSE lidt af disse dumheder her i mine web-spalter.

Vil du HVÆSE med?  Og måske endda være med til at finde gode og bæredygtige (som det hedder i dag) løsninger på dem?🙂

Lad os i fællesskab gå på jagt!
Spild af gode kræfter
Man må virkelig undre sig! Mangel på kreativitet og på positive ønsker om at skabe resultater lyser langt væk - selv i stærk solskin!

Jeg tænker på det paradoks, som gang på gang præsenteres i nyhederne på dansk TV. På den ene side råber virksomhederne, sygehusene og mange andre på kvalificeret arbejdskraft. Tusindvis af vigtige kvalificerede jobs står ledige måned efter måned.

Samtidig sidder der omkring 500 afviste asylansøgere i Sandholm-lejren. Mange af dem højt kvalificerede folk.

Hvad er det dog for menneskelig sløseri og ligegyldighed😠

Jeg ved godt, at lov er lov og lov skal holdes. Og er man afvist, så må planen være, at de rejser hjem. med mindre der er sket en fejl - hvad der desværre synes at være.

Men min pointe er en anden: Det KAN da ikke være rigtigt, at samfundet skriger på kvalificerede folk med den ene hånd og samtidig spærrer ledige og meget villige kvalificerede ind med den anden hånd!!

Hvor er kreativiteten? Hvor er den sunde fornuft? Hvor er menneskeligheden? Hvor er den, der hurtigt og effektivt finder en løsning, som ALLE kan være glade og tilfredse med? Undtagen dem, der har en helt anden dagsorden over for udlændinge. Men de er da heldigvis i et meget klart mindretal.

Hvor længe skal vi vente ??
Det dumsmarte ord JO...
Har du nogen sinde tænkt over, hvor fjollet ordet JO  ( jo ) egentlig er ?? 😠  Man hører folk bruge det hele tiden. Også på TV.

I virkeligheden betyder det efter min mening, at man dermed siger til folk:

Det kan du vel nok forstå, dit dumme fjols

Og det da ærlig talt ikke særlig pænt at sige til folk, vel! 

tænk lidt over det, inden du bruger det næste gang!

Jo jo!!
Opdager Danmark snart Europa?
Det er lige nu regeringsdannelses-tid. Efter en valgkamp, hvor Europa og EU igen glimrede ved sit fravær i debatten. Hvis det var fordi alle var enige om EU-politikken og enige om, at Danmark (selvfølgelig) skal spille en positiv og aktiv rolle i vor verdensdels udvikling, ja så var det næsten fryd og gammen 🙂

Men sådan forholder det sig jo desværre ikke 😠 Der er en enormberøringsangst blandt politikere og for den sags skyld også blandt de fleste vælgere hvad angår EU.

Sig mig: Stopper det aldrig? Skal det fortsat være en dansk nationalsport næsten "kun at være med på en kigger" i Europa?

Hvad med at tage den dynamiske Europa-ske i den anden hånd, udnævne en kompetent og dynamisk Europa-minister, give hende eller ham et ordentligt fremadrettet mandat, og så gøre noget for alvor for at få en ordentlig og velinformeret offentlig debat igang?

Så kunne vi måske omsider komme af med den slå-os-selv-oven-i-hovedet-forbehold !! Og virkelig ha' en politik for Europa og EU for de næste mange år?

Hvem tør? Og hvem vil ?
Benzin-terroren....
Benzin er for dyr. Det er vi vist alle enige om. På den anden side holder det måske overforbruget noget nede...   Miljø, global opvarmning, resourceforbrug .....   Alle de kendte in-ord for tiden. Som jeg også er enig i.

MEN:  hvem f.....  kan forklare mig, hvordan benzinpriserne kan fare op og ned i store ryk? 😠Ikke bare inden for samme uge. Men sågar inden for SAMME dag.  Man tøffer forbi en benzinstation om morgenen og glædes over, at nu kosten drivmidlet sørme "kun" 8,95.  "Det må jeg huske i eftermiddag, så jeg kan fylde op".  Og mindsandten om ikke den selv samme benzin fem timer senere er steget med 70 øre.  Hvad i alverden er der sket???  Hvem bestemmer det?  Skal man virkelig holde i timevis henne ved benzinstanderen og SÅ slå til, når prisen pludselig falder??!!

Tænk om alle andre varer i butikkerne drønede op og ned i pris med samme eksprestogsfart :)  Hvad kunne det ikke give af "uro i jernet"!!

Og det sker, alt imens skattefar uden at røre en finger indkasserer 73 øre hver gang, vi betaler 1 kr for benzinen.  Og jo højere pris, jo flere skillinger i statskassen 🤔

Jeg glæder mig VIRKELIG til, at jeg en dag kan nøjes med at putte en lille brintpille i vognen - og så kører man derudaf!

Eller til at man en dag med verdens bedste energi - kernekraften - får lavet små, effektive kernekraftværker til biler. Sikke vi så skal "op at køre" til den tid 🤩

Indtil da har jeg (somme tider) allermest lyst til at sadle min jernhest og ved pedalernes kraft begive mig ud i den store, skønne verden 🙂
Cyklisternes terror...
Forleden morgen kl. 07.40 kom jeg fredeligt gående på en meget stille gade i det indre København. Ikke på vej hjem fra noget, men faktisk på vej til et hyggeligt morgenmøde. Jeg var HELT ALENE i gaden. Ikke et menneske eller en lyd i nærheden. Fortovet havde ladet sig grave op, så jeg dristede mig til at gå på gaden langs fortovskanten.  LIGE PLUDSELIG sneg et cyklende fruentimmer sig ind på mig bagfra. Og råbte mig sågar lukt ind i øret: "Se dig for, når du går på gaden".

Hvad mener du? Hun har forhåbentlig fået det kick ud af det, som det åbenbart ikke lykkes for hende at få på anden måde!

Det er ren uprovokeret terror😠

Jeg fik dog heldigvis hurtigt svaret: "Ja, det bliver man da nødt til med cyklister som dig !"

Vor morgendame er desværre ikke den eneste af slagsen. Der er tusindvis af dem. I København. I Amsterdam. I Berlin.

Hvad er det, der sker (eller snarere ikke sker) inde i hovedet på disse sure og provokerende mennesker?

Man burde måske indføre et CYKELKORT. Så kunne man i det mindste tage det fra dem, når de ikke forstod at opføre sig anstændigt
TDC - hrrrrrrrr :(
Jeg har ofte tænkt på, hvad bogstaverne TDC egentlig står for ??!!  Efter mange fæle oplevelser med mastodonten kan jeg næsten kun komme til den opfattelse, at bogstaverne må stå for TORSKE DUMTCOMPAGNI  :😠 

Eksemplerne på dårlig - eller ingen - service er utallige. Og desværre ikke kun for mig, men for titusindvis af danskere.

Hvis man prøver at lave opfyldning via Nettet til sit Pay&Go kort på mobiltelefonen, så udfylder man det hele, som man skal. Og når man så til sidst klikker bekræftet, så siger "dyret": Fejl i programmet.  Altså TDCs program. Nå, så ringer man selvfølgelig til det telefonnummer, de opgiver forneden på samme side. Og her kan man sidde i lange, lange, lange tider UDEN at komme til at tale med nogen.  Det er selvfølgelig også en måde for dem at tjene penge på :(   Men service ........  NIX.

Og går man i sin nød - som jeg gjorde på Strøget i København - ind i en TDC butik, kan man også bare vente i uendelige tider. Jeg måtte til sidst gå, for de to eneste ekspedienter var travlt optaget af at skifte en pære i forretningens loft 🤔

Man kan også prøve at sende en e-mail til deres Kundeservice Privat, hvis man f.eks. har vrøvl med sin ADSL forbindelse (som man stort set altid har). Kun for at få et automatisk tilbagesvar om, at man ikke længere modtager e-mails ??!!   Service...... NIX

Og da jeg i sin tid for et par år siden ville have en ADSL forbindelse var beskedden: Det kan ikke lade sig gøre i dit område.  Nu var jeg så heldig at kende en af TDCs daværende topdirektører, og da jeg kontaktede ham direkte, var der ingen problemer. ADSL kom hurtigt og effektivt.    Man MÅ dog sige, at der er noget galt i et stort compagni, hvis man skal helt op til direktøren for at få installeret en banal ting som ADSL :🙃

Det er GODT, at EU har sørget for, at der er kommet konkurrence påtele-området.  Men selv EU kan desværre ikke ændre mentaliteten i hovedet på gamle monopol-foretagender. Men det kan konkurrencen forhåbentlig 😎

Er der andre af jer, der har værre oplevelser? Eller måske endda bedre ?