OM MIN GØREN & LADEN

Det allernyeste fra min hånd...

 

I DAG ER DET:      DEN 7. OKTOBER 2021

See my new website on EUROPE:  EUROPE-AT-WORK    www.europe-at-work.be  

- og på dansk:  EUROPA I ARBEJDSTØJET:  www.europa-i-arbejde.be 

 

Følg min nye Twitter konto:  @NielsThogersen

 

GANG I DEN:  Mine daglige traveture i den herlige natur: 

I oktober:          8,17 km

I 2020:              920 km

I 2015 :            1538 km. 

I 2016 :            1561 km

I 2017:             819 km    

I 2018:             1202 km

I 2019:             1019 km

 

ANTAL BESØG PÅ MIN HJEMMESIDE:  1.291.827

Min LinkedIn site:   3623 kontakter

MIN FACEBOOK konto:  4983 venner 

(www.facebook.com  (log ind med dit personlige login og password - og søg mig)

Min personlige Twitter-site:  Følger 553 Følges af:  197

                                           

Se min nye E-bog  VIDEN OM    (opdateres hele tiden)

Se min anden nye e-bog:   JANUAR - OG ALLE DENS 31 DAGE

Og se også min e-bog om:  FEBRUAR - OG ALLE DENS 28-29 DAGE

Og også denne nye e-bog:  MARTS - OG ALLE DENS 31 DAGE 

Og nu også om april:          APRIL - OG ALLE DENS 30 DAGE

Samt om maj:                     MAJ - OG ALLE DENS 31 DAGE

Og nu også om juni:            JUNI - OG ALLE DENS 30 DAGE

Juli:                                     JULI - OG ALLE DENS 31 DAGE

August:                                AUGUST - OG ALLE DENS 31 DAGE

September:                          SEPTEMBER - OG ALLE DENS 30 DAGE

Om oktober:                        OKTOBER - OG ALLE DENS 31 DAGE

Om november:                     NOVEMBER - OG ALLE DENS 30 DAGE

Om december:                     DECEMBER - OG ALLE DENS 31 DAGE

 

DAGENS NAVN: AMALIEs DAG  

HVORFOR HEDDER DEN DET? 

Dagen hedder AMALIEs DAG.  Det er ikke noget helgennavn. Og det er usikkert, hvem dagen har sit navn fra.

I Belgien hedder dagen NOTRE-DAME DE ROSAIRE. Den er fejringen af et stort søslag, som den hellige alliances flåde vandt over osmannernes flåde ved Patras i Grækenland i 1571.

 

At være bange for sit gode skind – Hvor stammer det fra? Og hvad betyder det i dag?

At være bange for sit gode skind (eller hytte sit eget skind) er et udtryk, der er knyttet til en særlig afstrafning, som var hjemlet i Christian V’s Danske Lov af 1683. Fangen blev bundet til en pæl (kaldet kag’en) og pisket med 9 ris, så huden sad i blodige laser. Det kaldtes kagstrygning. Københavns kag stod på Nytorv, og dens placering er stadig angivet i torvets brolægning.

Så når man var bange for sit gode skind, var man gevaldig nervøs for at ende på kag’en.  Man ville hytte eller redde sit gode skind.

Da kag’en heldigvis er overgået til historiens grumme afdeling, bruges udtrykket i dag om situationer, hvor en person først og fremmest tænker på at redde sig selv – han eller hun vil ikke risikere noget. Man sørger for at redde sit gode skind.

 

DAGENS VITS:

Jeg har ikke en achilleshæl. Jeg har en achilleskrop! (Woody Allen)

 

MIN NYESTE KAMP FOR EUROPA:

www.europespeoplesforum.eu   

www.ved-du-at.blogspot.com 

 

 

DINE KOMMENTARER OG FORSLAG::

Svar nedenfor - eller i min Gæstebog:

http://www.niels-jorgen-thogersen.dk/5642123

 

LIVSNYDER & AKTIVIST - PÅ FULD TID 😉

DAGEN derpå: Front-beretning fra Bruxelles den 23. marts 2016

Rixensart, den 23. marts 2016

 

Kære venner,

Tusind tak for alle jeres hilsner og støtte. Jeg kan melde, at vi er i bedste velgående og uden for nogen fare. Min søn arbejdede i går 200 meter fra bomben i metroen, hvor 20 mennesker blev dræbt. Men han  var ikke berørt.

Ialt 34 mennesker er blevet dræbt og 250 såret, heraf en del meget alvorligt.

Landet og især byen er hårdt ramt, naturligvis. Og her viser den særlige belgiske solidaritet sig med det samme. Eksempler:  da alle offentlige transportmidler straks blev stoppet, begyndte alle taxaer omgående at køre gratis. Hoteller tilbød gratis overnatning for de ofre, der havde brug for det.  Og private hjem i Zaventem-området tæt på lufthavnen åbnede deres døre for husly og mad til ofrene.

Nu er alarmtilstanden på det allehøjeste niveau i hele landet.  Jeg håber, myndighederne bruger den til at bure alle, de har den mindste mistanke til, inde og trykke dem lidt på maven for at få dem til at fortælle, hvad de ved.

Som I måske har hørt, har man identificeret to af bombemændene, som sprang sig selv i luften. De var brødre af arabisk oprindelse. De var i forvejen kendt af politiet, men ikke for terrorisme. Og den tredje man så på overvågningsbilleder i lufthavnen sammen med brødrene, er eftersøgt for fuld kraft.  Et større raid i går og i nat i Schaerbeek bydelen fandt en lejlighed med et bombeværksted.  Mon ham banditten ude i fængslet i Brugge har ”sunget” og givet politiet et tip?  Det må man i det mindste håbe.

Og i den større sammenhæng kan man på den positive side håbe, at dette får Europa til at rykke sammen, og at folk omsider får øjnene op for, at den eneste vej frem er et meget tæt og forpligtende, solidarisk samarbejde. Italiens premierminister Renzi er i dag kommet med et forslag til et konkret, forpligtende europæisk forsvarssamarbejde, bl.a. imod terrorisme.  Det er en tanke, der har støtte i mange kredse.  Det er blot trist, at der skal slås en masse uskyldige mennesker ihjel, før politikerne og vi alle tager os sammen og gør noget ved det!

Livet går videre – og forhåbentlig snart med et meget tættere, forpligtende europæisk samarbejde !  Kampen for det fortsætter med fornyet styrke!

 

Bedste hilsner,

Niels Jørgen

 

 

 

Om terrorangrebene i Bruxelles i dag den 22.marts 2016

Tak for alle jeres hilsner og støtte. Jeg kan melde, at vi er i bedste velgående og uden for nogen fare. Min søn arbejdede 200 meter fra bomben i metroen, hvor 20 mennesker blev dræbt. Men han  var ikke berørt.

Landet og især byen er hårdt ramt, naturligvis. Og her viser den særlige belgiske solidaritet siog med det samme. Eksempel:  da alle offentlige transportmidler med det samme blev stoppet, begyndte alle taxaer med det samme at køre gratis.

Nu er alarmtilstanden på det allehøjeste niveau i hele landet.  Jeg håber, myndighederne bruger den til at bure alle, de har den mindste mistanke til, inde og trykke dem lidt på maven for at få dem til at fortælle, hvad de ved.

Og i den større sammenhæng kan man på den positive side håbe, at dette får Europa til at rykke sammen, og at folk omsider får øjnene op for, at den eneste vej frem er et meget tæt og forpligtende, solidarisk samarbejde.

Om alarm-situationen i Bruxelles november 2015

Flere af jer har spurgt os - og været bekymret for os - om den aktuelle situation her i det belgiske.   Det er vi glade for - altså ikke situationen, men jeres interesse.

Jeg vil lige give jer en en lille opdatering.
 
Først og fremmest: vi har det godt og har ingen problemer. Heller ikke Lasse, der bor inde i Bruxelles og derfor oplever det tættere på, end vi gør herude i de brabanconske Ardenner ca. 25 km fra centrum.
 
Regeringen har i aftes forlænget det højeste alarmberedskab mindst til og med mandag i næste uge. Skoler og metro begynder dog igen i morgen onsdag, når man har fået de ekstra sikkerhedsfolk mobiliseret til at passe på alle steder.
 
Der gøres hver aften og nat - og dag såmænd også - raids mange steder i byen. Specialstyrkerne er helt oppe i det røde felt. Og samtidig bevogter svært bevæbnede soldater alle steder inde i byen (banegårde, pladser, hoteller, offentlige bygninger, store firmaer ) - ja, hele det belgiske militær er på overarbejde.  Jeg forstår, at de tropper, der bevogter EU bygningerne tidligere var ansvarlig for bevogtningen af Kabul lufthavn, så de har en vis øvelse!
 
Jeg var inde til møder i byen i går mandag. Den  var - bortset fra soldaterne og politiet - stort set tom. Mærkelig stemning. Men ingen panik. Det ville heller ikke hjælpe.
 
Foreløbig har de buret en snes mennesker inde. De fleste er dog sluppet løs igen efter at være blevet grundigt checket. Dog har de et par stykker,  der efter dommernes opfattelse har direkte forbindelse med attentaterne i Paris forleden, så de er blevet gevaldigt fængslet.  Den hovedeftersøgte franskmand med bopæl her er ikke fundet endnu. Men de mener bestemt, at han er her sammen med nogle stygge kumpaner. Så jagten fortsætter nærmest fra hus til hus, især id en vestlige bydel Molenbeek (eller Møllebæk på godt dansk).
 
Hvorfor er det sådan, at især området i Molenbeek er blevet så radikalt inficeret?  Iøvrigt er det en pæn og nydelig bydel, hvor der bor masser af pæne og ordentlige mennesker. De må være grumme trætte af det hele. Men glade for, at der gøres noget ved sagen nu.
 
Den historiske baggrund er, at Belgien i midten af 1960erne lavede aftaler med især Marokko og Tyrkiet om at få arbejdere hertil. Der var simpelt hen mangel på dem. Og Molenbeek havde en masse industri dengang, så det var naturligt, at mange bosatte sig der.   Dér, hvor kæden allerede dengang sprang af var, at man for at sikre, at disse mennesker kunne dyrke deres religion her, lavede aftale med Saudi Arabien om moskeer og især om præster (imamer). Og derved blev det den ganske ekstreme saudiske salafistiske islam, som kom til at dominere her i byen (modsat i mange andre europæiske byer).  Om grunden var, at saudierne betalte det hele, ved jeg ikke.  Man kan fristes til at tro, at det var det, der fristede myndighederne her - uden at de tænkte på konsekvenserne :-(   
 
Og våbnene?  Det er mig bekendt ikke nemmere eller sværere at købe våben her end andre steder. Banditter kan altid finde våben, hvis de virkelig vil. Det skal naturligvis gøres så svært som muligt. Og der bliver sikkert også sat stramninger ind på det område for at få inddraget flest mulige skydevåben og sprængstoffer. Måske ved en kombination af hårdere straffe med en frit-lejde-operation, hvor folk inden en vis frist kan aflevere ulovlige våben uden at blive straffet. Det har tidligere givet flotte resultater. Der cirkulerer åbenbart i hele Europa mange våben, der er efterladenskaber fra krigene på Balkan i 1990erne. Dem må man se at få fingre i.
 
Så summa summarum: Vi har det godt. Og vi går ikke hele tiden og kigger os over skulderen.  Men vi går heller ikke rundt inde i midtbyen om aftenen og natten og ser halvskumle ud.  Det kunne nok skaffe os visse vanskeligheder på halsen!
 
Vi håber, de får fat i de eftersøgte hurtigst muligt. Det ville også være fortjent efter den kæmpeindsats som både det belgiske politi og militær gør for tiden næsten døgnet rundt!
Så dejligt er der - med 20 grader og sol !